Voting

torsdag 30 juni 2011

Vallarna

På söndag börjar jag mitt ordinarie arbete. Jag kommer att jobba 3 veckor innan jag får lite ledigt igen, ska bli jätteskoj att få ta del av verksamheten, träffa patienter, hjälpa etc. KUL!

Vecka 30 bär färden mot Falkenberg. Har bokat in oss för att titta på buskisteatern med Stefan och Christer. Deras "BEEEEEVBÄÄÄJAJE" älskar sonen i hushållet. Vi brukar alltid kolla på dessa när de går på tv så det ska bli kul att se dem på riktigt. Hoppas på fint väder såklart!

Må så gott

kram

onsdag 29 juni 2011

Klippt


Var förbi kusin vitamin ikväll. Systra mi skulle klippa dottern i huset. För övrigt har ännu en varm dag gått till ända. Sonen har fått stygnen borttagna vid tummen och nytt fräscht gips har lagts på. Nu väntar 4 veckor till innan han kan bada med sin arm, men han är duktig, det har gått över förväntan bra för honom med sin gipsade arm.

Imorgon ska jag fixa till mina naglar och på kvällen är det visning av smycken utanför linköping, ett ställe vi har varit på förut och det är alltid kul att ses igen tycker jag.

Ha det så gott

kram kram
anette

Gårdagens view


Tillbringade dagen på vätterviken. Underbart. Badade 2 ggr men vet ej hur varmt vattnet var. Idag blir det återbesök till sonens doktor,stygn ska tas! Sola lugnt!

måndag 27 juni 2011

Semester måndag

Dagen idag är en semesterdag....vad har jag då gjort??? Plockat, handlat uteväxter (50% rea), planterat, bakat jordgubbs/rabarberpaj, gjort tacos, hängt tvätt, storhandlat mat, vikt tvätt,

Vill jag inte direkt kalla semester...nä, jag är nog den sorten som ska åka hemifrån på semestern för att SLIPPA alla "måsten".

TUR jag börjar jobba på söndag, hade nog lätt gått in i väggen annars....;))

söndag 26 juni 2011

Midsommardagen 2011


På midsommardagen tog vi en lååååååååångpromenad runt stångån och jag hade kameran med i högsta hugg, tog en del fina bilder. Här ses kanalbåten "Kind" ligga för ankar mitt inne i centrala Linköping.

Vackra Tannefors slussar.
Små söta pippifåglar och små söta dunungar fanns det gott om utmed stångån
Men JÄKLAR i havet så LESSEN man blir när man får syn på sånt här skräp alldles i närheten av en soptunna....tycker det är såååååå DÅLIGT!!!! SKÄRPNING!

Midsommar 2011







Midsommarhelgen 2011 i bilder. Vi firade i hejdegården i Linköping och gick till trädgårdsföreningen för att komma i midsommarstämning! Firandet avnjöts tillsammans med makens syskon och familjer. Härlig sammankomst!

torsdag 23 juni 2011

Beer o chilli!


Donkens chilli ost m en öl till är en oslagbar kombo! Varmaste rekommendationerna!

Donken


Sonen o jag fick för oss att vi skulle äta donken mat till kvällen. Sagt o gjort, när vi skulle prata in i maskinen vad vi ville ha överraskades vi av dotterns gestalt. Vet inte om maskinen var trasig för hon stod o tog beställningar istället för maskinen och jag stal ett kort som bildbevis...var nog inte såååå populärt...;)

GLAD MIDSOMMAR

onsdag 22 juni 2011

J Theorin

En fyr som förutspår död, en livskamrat som dör, en sägen om de döda som återuppstår … Omslag till Nattfåk av Johan Theorin

När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg.

Det är vinter på norra Öland. Åluddens stora gård, beläget vid en fyr, har stått öde och igenbommad i många år. Det sägs att huset är byggt av timmer från ett skepp som gått under i fåken. Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända...................

Visst verkar den spännande.....väldigt om ni frågar mig...Författaren Johan Theorin har skrivit 3 böcker där miljön utspelar sig på öland. Detta är bok nr 2. Första boken heter "skumtimmen! och den var oxå den mycket läsvärd. Kan varmt rekommendera inför stundande värme-sol-semster.....

men nu ska jag i säng o lyssna vidare.


Converse all star


Nu har jag hämtat mina superläckra lila converse som färdats från us! 240 svenska riksdaler. Bra jobbat grabbarna grus.

Syster yster


Denna fina blomsterkvast kom syrran in med till mig häromdagen. De växer så vackert i hennes trädgård!

För övrigt ska jag snart åka o hälsa på de efterlängtade brödrarna grus som nu kommit hem från sin tripp "over there". KANSKE har de oxå orkat o dra på ljuslila converse som jag "beställt" av dem, vi får väl se....;))

Efter det väntar bakning hemmavid. Ska baka morotskaka att ta med till midsommarfirandet, uj uj vad tiden går!!

Seee yo!

tisdag 21 juni 2011

NOT my coup of tea

Nu är det konstaterat återigen...
är VERKLIGEN inte min grej att "gå hemma o dra". Nu har jag varit hemma 1 dag och är fruktansvärt rastlös. Har plockat, dammsugit, lagat mat, handlat etc etc.....NU då??? Vad ska jag göra? USCH verkligen astråkigt att vara ledig... Dottern är inte hemma, sonen spelar dator, vädret tillåter inte att man solar.
Vilken TUR att jag inte ska gå hemma o dra hela sommaren utan att jag ska jobba!!!

Förstår verkligen inte folk som "gör sig sjukare-än-vad-de-är-bara-för-att-gå-hemma"




måndag 20 juni 2011

Ordningen återställd!

Idag har vi på jobbet haft avslutningsutflykt. Först var vi på ett naturreservat, vidare till en guidad tur till boxholms bruksmuseéum och till sist lunch på väderstad centralkrog. Smaskigt o gott. Sen önskade vi varandra ett fint sommarlov och alla försvann på varsitt håll.

När jag kom hem fick jag mitt livs chock eftersom sonen stod innanför dörren o skrämde skiten ur mig. Jag skulle hämtat honom imorgon i Jkpg men han hade kommit hem idag och visst...hann väl inte att gå 2 minuter så tjatar han efter mat.....således är ordningen i hemmet återställd och fru larsson ska stå vid spisen...ååååh, vad jag älskar det....eller NOT!!!!

Har passat på att beställa nya tags att hänga på mina smycken, visst är de väl fina?


söndag 19 juni 2011

Efter regn kommer...

ÄNTLIGEN är sonen iväg på sitt älskade DH som står för dreamhack på Elmia i Jönköping. LAN i hela 4 dagar, mängder med utställare, framträdanden och detta tillsammans med 1000 tals likasinnade....kan det bli bättre i hans värld...tror inte det...,)

Dottern har jobbat färdigt för idag, vi andra tar det lugnt, det är ju söndag och ösregn utanför så det blir liksom att gå i pyjamas o raggisar hela dagen. Pärla lite och bara allmänt ta det lugnt.

Imorgon är det utflykt med jobbet, efter det väntar lite hemarbete tis-ons sen är det....just det..SEMESTER, för mig ca 1 vecka innan jag börjar jobba på mitt ordinarie arbete under ngra veckor. Hoppas man inte regnar bort bara.

Lägger ut lite bilder på snyggo saker....;) Ett par assöta mamelucker fraån cream och några halsband från mig, AneLas Smycken. Snyggt va?




torsdag 16 juni 2011

Skolavslutning


Kusinerna firar sin 7:e skolavslutning i kyrkan i Skänninge. Efter avslutningen väntar en helkväll på liseberg!!! YUMMI!

onsdag 15 juni 2011

Gips o OP


Sonen körde ikull på cykeln på väg t skolan igår vilket resulterade i röntgen,10 timmars väntan o gips. Ett ledband är av så just nu ligger sonen på operationsbordet! Allt dett för att han väjade för en tjejs skull.

söndag 12 juni 2011

Student!


Syrrans grabb tog studenten 10/6-11. Fin som aldrig förr! Grattis rasmus!

lördag 11 juni 2011

Ingen marken utan langos


Är som ingen sommar utan reggae..

LOST???

Har varit på Trosa Marken idag....solen gassade på rätt bra vill jag lova och mycket folk var det! Gissa vad jag upptäcker när vi packar upp???? Har inte med mig ETT ENDASTE ARMBAND!!!!! 3 "godislådor" proppade med armband ligger kvar hemma........jävlar i havet så sur jag blev på mig själv. Kände att jag lika bra kunde packa ihop o åka hem på en gång men syrran övertalade mig att stanna kvar, vilket ju var jättetur för det har gått kanonersbra!!!
Blev liiiiiiite hett mot slutet av eftermiddagen bara....Snacka om LOST i skallen!!!!

När vi stått där en stund kommer det fram en kvinna o frågar om jag heter anette..javisst svarade jag, då visade det sig att min kära pärlkollega Liselotte skrivit till henne på fb att jag skulle stå på marken.....det var riktigt kul. Det var förresten Loppans väninna som tog den här fina bilden på mig....;)

fredag 10 juni 2011

Ordning återställd


ÄNTLIGEN är ordningen återställd på skolan. Det har varit på TOK för tyst i nästan 2 veckor. Idag (studenten) är det LIV igen, tutor, skratt, skrik o skrål!!!

TACK för det och GRATTIS alla studenter!

Student




GRATTIS världens bästa barnens-kusin-Rasse som tar student idag!!!!






onsdag 8 juni 2011

Nostalgikväll!


Har varit i den underbara lilla staden vadstena ikväll. Vi firade av min ordinarie chef som går i pension. Åt grillbuffe och bara njöt av en underbar sommarkväll. Eftersom det är onsdag så var det även nostalig på hög nivå. Bilar, mc och live band.

Kort sagt, en härlig kväll!

tisdag 7 juni 2011

Student???

På fredag är det ju som sagt studenten....det brukar vara ett JÄVLA hallå på skolan MEN, jag är nästan chockad....det är kav lugnt och arbetsmiljön är inte påverkad. Lugn o ro....eller så lugnt det kan vara på en gymnasieskola....;)

Här är lite nyheter på smyckesfronten

Op 08a-b


En minnesvärd dag tillsammans med gymnasie treorna. Vi var ju som bekant i vadstena på hospitalsmuseét och njöt av dagen. I gröngräset intog vi en avslutningsfika.


Kommer att sakna er efter studenten godingar!!

fredag 3 juni 2011

Generös ibland....;)


Visste att min kusse gått o trånat efter denna jacka från Kapp Ahl, dock har hon inte riktigt haft ekonomi till att inhandla den.
Var på stan o råkade få syn på att det var HALVA reapriset och jag klippte den.....gissa om hon blev snopen när hon fick en för-att-jag-tycker-om-dig-present. Sånt gillar jag. Överraskningar utan att folk fyller år utan bara för ATT.

Åsssså NJUTER jag av min långhelg-ledighet. Imöra ska jag sola tänkte jag.

Puss

torsdag 2 juni 2011

Blommor och blader

Idag har jag jobbat i trädgården. Har planterat lite blommor. Visst är den söt min nyinköpta skottkärra?? URSÖT tycker jag själv. Hade tänkt sola idag, passa på när man är ledig men jisses vad det har blåst, har ju nästan frusit istället....hoppas på fina soliga dagar resten av ledigheten istället.
Denna pelargon står i ett av uterummen i en vit trälåda.
I lådorna som pryder framsidan planterades dessa växter. Härliga färger.
Åssså en bild på en av mina favoritblommor....hyacint. Detta är en buske som vi har i ett av våra land. LÖÖÖÖV them!!